De samenwerking startte toen Janssen Packaging in 2015 onderdeel werd van Bunzl Retail & Industry (hierna; Bunzl). Wellkistenfabrik Fritz Peters GmbH & Co. KG (hierna; Peters) leverde voor die tijd al aan Janssen Packaging. Uiteindelijk een samenwerking die is gegroeid naar een partnership met veel vertrouwen in elkaar en goede communicatie onderling. ''We waarderen de samenwerking, die gebaseerd is op wederzijds respect, flexibiliteit en openheid, enorm,’’ opent Winfried Flemmer, Managing Director bij Peters.

Waarde in de keten

Julian Weidenfeld, Sales Manager bij de Duitse producent, beschrijft zijn visie op de samenwerking: ‘’Ik zie het als een cirkel waarbij Bunzl zich midden in de kern bevindt, verantwoordelijk is en ons als producent met de klant en eindgebruiker verbindt.’’ Bunzl biedt haar klanten, in samenwerking met Peters, effectieve concepten van goede kwaliteit in golfkarton- en e-commerce oplossingen gericht op verpakken, verzenden en beschermen. “Peters is een producent die altijd verder kijkt. De oplossing nog beter maken dan dat die is. Dat is wat onze samenwerking ook uniek maakt. Samen met specialisten van Peters nemen we het proces, op locatie bij onze klant, onder de loep. Op deze manier kunnen we vraagstukken zoals automatisering, doos op maat, lucht uit de verpakking en procesoptimalisaties om sneller te kunnen verpakken, nog beter invullen met passende oplossingen. Daarnaast geven de specialisten van Peters regelmatig trainingen aan onze collega’s op hun productielocatie in Moers of in ons Experience Center, waar Peters partner van is, om kennis te delen en hun passie over te dragen,’’ vertelt Ido van Vemde, Category Manager bij Bunzl. Het is dus een transparante samenwerking met ieder hun eigen vakkennis.

Duurzame innovaties

Peters is continu bezig met creatieve product- en procesinnovaties. Met investeringen in nieuwe machines zoals een machine waarbij de plak- en tearstrip automatisch aangebracht wordt op verpakkingen, en automatiseringen door middel van robots, zorgt Peters voor een nog efficiënter proces. ‘’Op dit moment trainen we onze collega’s zodat we de nieuwe machines optimaal kunnen inzetten. Vervolgens kijken we samen met Bunzl naar waar we bij hun klanten een volgende stap kunnen zetten richting een duurzame toekomst en waar we efficiëntieslagen kunnen maken,’’ licht Winfried toe. Op deze manier zorgen de twee partijen samen voor een zo goed mogelijke service aan de klant. Ook wordt er gekeken naar het product. Reduce en recycle spelen hierin een belangrijke rol. Waar mogelijk wordt overgestapt van kraftliner naar testliner papier en van een BC naar een EB golf. Door de dikte van de verpakking te reduceren past er meer op een pallet en resulteert dit in een vermindering van CO2-uitstoot. Daarnaast wordt tijdens het productieproces afval en energie zoveel mogelijk gereduceerd. Het afval wat wel ontstaat tijdens de productie wordt gerecycled en nieuw papier van gemaakt.

Samenwerking

‘’Peters ondersteunt ons in uitdagingen bij onze klant. Daarnaast leveren ze ons goede kwaliteit verpakkingen en zorgen ze voor de juiste voorraad. Ook toen er een schaarste heerste in de markt,’’ vertelt Ido. Winfried vult aan: ‘’Door samen te werken met experts als Bunzl, maken we het verschil. Het is een meerwaarde voor beide partijen. De lijntjes tussen ons zijn erg kort. Dat maakt onze samenwerking erg prettig.’’