Wet- en regelgeving.

We begrijpen dat er veel op je afkomt met verschillende wet- en regelgeving. Zaken waar je eigenlijk niet teveel mee bezig wil zijn. Daarom denken onze experts graag met jou mee op het gebied van duurzaam verpakken en wet- en regelgeving.

SUP-wetgeving.

De SUP-wetgeving ging in op 3 juli 2021 en brengt verandering in de markt teweeg. We houden je graag op de hoogte over welke maatregelen er op welk moment ingaan, zodat jij goed bent voorbereid. Lees hieronder alles over de SUP-wetgeving.

Code Of Conduct.

Onze positie brengt grote verantwoordelijkheden met zich mee. Verantwoordelijkheden die wij met trots dragen. Om zeker te stellen dat we voldoen aan de verwachtingen hebben we een internationale gedragscode opgesteld.

Afvalbeheerbijdrage.

Plastic verpakkingen, ze zijn er in vele soorten en maten. De ene is beter te sorteren en te recyclen dan de andere. Het Afvalfonds Verpakkingen beloont goed te recyclen plastic verpakkingen. Lees hieronder meer over de nieuwe Tariefdifferentiatie Plastic die vanaf 2024 geldt.

PPWR-wetgeving.

De PPWR (Packaging & Packaging Waste Regulation) in Nederland legt verplichtingen op aan producenten en distributeurs om de hoeveelheid verpakkingsmateriaal te verminderen, in te zetten op hergebruik en hoogwaardige recycling. Lees hier meer over de PPWR.

Stel je vraag aan onze duurzaamheidspecialist!