Met trots en veel enthousiasme introduceert Bunzl Retail & Industry, waar ook Janssen Packaging onderdeel van is, hun nieuwe merk: BeeProtect. Met BeeProtect honingraatkarton helpt Bunzl haar klanten toekomstbestendig te ondernemen en zich te onderscheiden in hun markt. Honingraatkarton is een veelzijdig product dat kan dienen als verpakkingsmateriaal om producten vast te zetten en te beschermen, of als buffer rondom een afgewerkt product. Daarmee biedt Bunzl een duurzaam alternatief voor EPS en speelt ze in op een plasticvrije supply chain.


BeeProtect geeft structuur aan het verpakkingsproces.

Slim verpakken, kosten besparen en klaar voor de toekomst. Honingraatkarton is een veelzijdig product dat geschikt is in diverse sectoren en uitvoerbaar in verschillende vormen. "We zijn verheugd om ons nieuwe merk BeeProtect te introduceren, dat niet alleen op gebied van efficiëntie voordelen met zich mee brengt, maar ook een stap vooruit is in het streven naar een duurzaam verpakkingsproces,” aldus Frank van Tent Beking, accountmanager van Bunzl Retail & Industry. “Met BeeProtect honingraatkarton kunnen bedrijven hun producten veilig en efficiënt verpakken, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan het verlagen van hun ecologische voetafdruk."

Honingraatkarton als duurzaam alternatief voor EPS.

BeeProtect honingraatkarton biedt een duurzaam alternatief voor EPS, ook wel bekend als piepschuim, dat een veelgebruikt materiaal is voor inzetstukken in verpakkingen. EPS staat bekend om zijn beschermende eigenschappen en dempende functie tijdens transport. Echter, honingraatkarton markeert een nieuwe generatie in verpakkingsmaterialen, met vergelijkbare eigenschappen als EPS maar met een aanzienlijk milieuvriendelijker karakter. Karton wordt, in tegenstelling tot EPS, gewonnen uit hernieuwbare bronnen en is volledig recyclebaar. Dit resulteert in minder negatieve impact op het milieu en draagt bij aan een plasticvrije supply chain.

De toepassingsmogelijkheden zijn talrijk.

Honingraatkarton is op maat te maken en daardoor inzetbaar in diverse sectoren. Zo dient honingraatkarton in de maakindustrie of de automotive branche als verpakkingsmateriaal om producten vast te zetten en te beschermen. Denk aan machineonderdelen, huishoudelijke en elektrische apparaten, maar ook cv-ketels en warmtepompen, die een gedegen bescherming vereisen. In de meubelindustrie wordt het karton ook toegepast. Het beschermt kwetsbare meubelonderdelen tijdens opslag en vervoer. Hetzelfde geldt voor de bouw- en constructiesector, waar veilig transport van belang is. In de logistieke sector worden hogingraatplaten en hoekprofielen gebruikt als tussenlaag voor de scheiding van producten op een pallet. Dit zorgt niet alleen voor bescherming, maar ook voor stabiliteit.

De vele voordelen.

Het gebruik van BeeProtect honingraatkarton biedt verschillende voordelen voor bedrijven die duurzaam willen verpakken. Honingraatkarton heeft een buitengewone sterkte, te danken aan de unieke structuur. Hierdoor is het bestand tegen druk en stoten en bied en effectieve bescherming aan verpakte producten. Daarnaast is het materiaal zeer licht in gewicht. Dit leidt tot een afname van het totale verpakkingsgewicht, lagere transportkosten en een verminderde CO2 uitstoot tijdens transport. Ook is honingraatkarton in meerdere gevallen kosten effectiever dan EPS. Het productieproces van het karton is efficiënter en vereist minder grondstoffen. Daarbij kan het recycling proces aanzienlijk worden vereenvoudigd. Er is geen noodzaak voor een aparte gespecialiseerde afvalstroom voor EPS, want het karton kan gewoon bij de papierstroom.

Kijk voor meer informatie op www.beeprotect.nl.