Toen Hans Kistemaker, Senior Accountmanager bij Bunzl Retail & Industry, een telefoontje ontving van Talen Tools met een verpakkingsvraagstuk, reageerde hij proactief. ‘’Ik kom eraan,’’ zei Hans aan de telefoon. Diezelfde middag had hij het eerste gesprek bij Talen Tools over de verpakkingsmogelijkheden voor het assortiment met gereedschap van Talen Tools. Inmiddels is er sprake van een goede samenwerking en wordt de relatie steeds verder uitgebouwd.

Alles onder één dak

Talen Tools is, net als Bunzl, een familiebedrijf. In 1919 begon (over)grootvader met het zagen van houten stelen, waarvan hij hooivorken voor boeren uit de buurt maakte. Zes zoons gingen verder met de houtbewerking en specialiseerde zich in het maken van meubels en gereedschappen. In de jaren ’80 ging het groeiende bedrijf verder met waar ze zich tot op de dag van vandaag mee bezig houden: het grote bedrijf, dat in Staphorst gevestigd zit, is producent én leverancier van gereedschap voor agrariërs, hoveniers, bouwvakkers en tuinliefhebbers. Het ruime assortiment van Talen Tools bestaat onder andere uit bijlen, schoppen, spaden, bezems, snoeigereedschap, harken en schoffels. Dit assortiment, voorzien van een verpakking van Bunzl Retail & Industry, vind je in tuincentra, bouwmarkten, DHZ-zaken en diverse webshops. ‘Kies voor gemak, alles onder één dak’ is de slogan van Talen Tools. Deze slogan sluit goed aan bij wat Bunzl Retail & Industry te bieden heeft. Als totaalleverancier van verpakkingsmateriaal ontzorgt Bunzl Retail & Industry Talen Tools volledig in het verpakkingsproces. Van ontwerp tot aan product. Van logistiek tot aan advies. Bunzl Retail & Industry heeft, net als Talen Tools, alles onder één dak. De familiebedrijven, met alles onder een dak, hebben tot op de dag van vandaag een succesvolle samenwerking.

Samen kijken we naar de toekomst van het verpakkingsproces

Het gevoel van Bunzl Retail & Industry en Talen Tools was vanaf begin af aan al goed. ‘’We besloten om een samenwerking aan te gaan met Bunzl Retail & Industry vanwege de klik en het goede aanbod wat ze ons deden. Het is een fijne partner met een onafhankelijke adviesrol over het totale verpakkingsproces en verpakkingsoplossingen,’’ zegt Johan Talen. Hans haakt hierop in. ‘’Het is een super goede en leuke samenwerking. We hebben veel contact en daardoor een sterke band opgebouwd! Wij adviseren Talen Tools in het verpakkingsproces voor hun producten, schakelen snel, beheren de voorraad en gaan vandaag nog over op uitlevering van de verpakkingen als Talen Tools hierom vraagt,’’ licht Hans toe.

Bunzl Retail & Industry verzorgt voor Talen Tools het gehele verpakkingsassortiment, bestaande uit dozen en bedrukte verkoop- of presentatiedisplays en het benodigde toebehoren zoals folies en tape. Talen Tools staat voor kwaliteit en dat dient de verpakking ook uit te stralen. Het gereedschap mag nooit door verpakking heen steken. Daarnaast verkoopt Talen Tools zware producten zoals bijlen of spaden, dus een stevige verpakking, die deze producten goed beschermt, is hier op z’n plaats. Talen Tools koos in eerste instantie voor een dikker karton, omdat zij een duidelijke vergelijking wilden maken met de verpakkingen van Bunzl Retail & Industry en hun verpakkingen van voorgaande jaren, maar staan ook open voor innovatie. ‘’Reductie van materiaalgebruik is de komende tijd een belangrijk aandachtspunt voor Talen Tools. Zo kunnen we bijvoorbeeld dezelfde kwaliteit leveren met dunner karton. Op deze manier passen er, naast de vermindering van het materiaal, ook meer dozen op een pallet en zorgt dit voor efficiënter transport en een vermindering van CO2-uitstoot. Vervolgens gaan we kijken in welke fasen in de keten we nog meer kunnen verduurzamen,’’ legt Hans uit. Bunzl Retail & Industry ondersteunt en adviseert hen hierbij.

Bunzl Retail & Industry als ketenregisseur

Bunzl Retail & Industry is bekend van de verpakkingsconcepten voor de food retail (supermarkten) en levert daarnaast ook totaaloplossingen en verpakkingsconcepten aan bijvoorbeeld non-food retail, logistieke dienstverleners en e-commerce bedrijven. Je bent bij Bunzl aan het juiste adres voor onafhankelijk advies over een efficiënt verpakkingsproces, waarin de hele keten onder loep genomen wordt, en duurzame verpakkingsoplossingen. Denk hierbij ook aan opslagbeheer en het logistieke proces. Steeds meer klanten, waaronder ook Talen Tools profiteren van de onafhankelijke expertise, flexibiliteit en snelheid die Bunzl Retail & Industry te bieden heeft. ‘’Samen gaan we graag jouw verpakkingsvraagstuk aan! Wij helpen je met de juiste oplossing, die past bij jouw bedrijf. Laat je verrassen door de mogelijkheden van Bunzl Retail & Industry. Samen maken we het verschil.’’ sluit Hans af.