Een samenwerking waarin we echt samenwerken. En dat tussen alle lagen van de organisaties. Zo werken de sales- en inkoopafdelingen met elkaar, maar ook marketing schakelt regelmatig met marketing. Door samen op te trekken en mee te denken met klanten, maken we het verschil. Een partnership waarin Essity en Bunzl Retail & Industry het gezamenlijke doel hebben om klanten duurzame oplossingen te bieden, om hun bedrijf te optimaliseren en het welzijn van medewerkers en klanten te verhogen. Want hygiëne en duurzaamheid zijn geen ‘nice to have’, maar een ‘must have’.

Op elkaar aansluitende visies

‘’Door dicht op de markt te zitten en door jarenlange ervaring, weten we waar onze klanten dagelijks mee te maken hebben. Ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid houden we nauwlettend in de gaten en Essity ondersteund ons hierin met passende oplossingen. Onlangs verhuisde en klant naar een geheel nieuw bedrijfspand. Er ontstond hierdoor een vraagstuk om, voor de verhuizing plaatsvond, meteen duurzame oplossingen in te richten. Samen met Essity namen we het proces bij de klant onder de loep en konden we het passende concept Tork PaperCircle®, een circulaire oplossing, toepassen. Daarnaast zorgden we samen tijdens de hectische tijd van de pandemie voor continuïteit zodat onze klanten nooit zonder de meest essentiële items hebben gezeten,’’ vertelt Francesco Serreli, Category Manager bij Bunzl Retail & Industry. Joost Bos, Key Accountmanager Health & Public, Distribution bij Essity vult aan: ‘’Het hergebruiken en recyclen van materialen is zeer belangrijk. We reduceren daarmee aanzienlijk onze CO₂-uitstoot. Tork PaperCircle® is daar een perfect voorbeeld van. Dit concept zorgt voor een reductie van ten minste 40 procent* van de ecologische voetafdruk vergeleken met huidige opties voor afvalverwerking. Maar duurzaamheid gaat ook over onze medewerkers, bedrijfsethiek en mensenrechten.’’ Tork, een merk van Essity, biedt verschillende mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid en gebruikersgemak. Denk aan producten en tools die de werkomgeving verbeteren of oplossingen die de CO₂-uitstoot en het aantal kilo’s afval reduceren. Zo zorgt de Tork Xpressnap® voor een vermindering van het servetgebruik met tenminste 25 procent in vergelijking met traditionele servetdispensers. ‘’We willen vooroplopen op het gebied van duurzaamheid, net als Bunzl. Dat is een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsstrategieën,’’ sluit Joost mee af.

Duurzaam partnership

Al jaren werkt Bunzl Retail & Industry samen met Essity. Het delen van kennis staat hierin centraal. Dit doen we in ons Experience Center, waar Essity partner van is, maar ook met specifieke producttrainingen en fabrieksbezoeken, die Essity voor Bunzl Retail & Industry organiseert. Samen bieden we een compleet pakket en door onze naadloze samenwerking helpen we onze klant met maatwerk oplossingen, tips en inzichten over hoe jouw bedrijf efficiënter kan werken en uitdagingen kan oplossen. De producten van Tork zorgen voor slimme, innovatieve, tijdbesparende en duurzame concepten. ‘’Het is een samenwerking waarin we echt samenwerken. Het gaat niet alleen om de oplossingen voor vraagstukken van klanten, het is veel meer dan dat. We willen waarde toevoegen in de keten. Zowel op het gebied van duurzaamheid als in het delen van kennis,’’ sluit Joost mee af.