Bunzl, de internationale, beursgenoteerde totaalleverancier van niet-handelsgoederen, voegt wederom een bedrijf toe aan het Nederlandse portfolio. Per 21 juli 2022 is AFL Groep BV, beter bekend als Logistiekconcurrent in Nederland en Logistiekdirect in België, onderdeel van Bunzl. Met deze overname verstevigt Bunzl de huidige positie in de industriële markt voor verbruiksartikelen in magazijn en logistiek, waar Logistiekconcurrent een gevestigde naam is. Anderzijds geeft deze overname de AFL Groep BV de mogelijkheid nog verder te professionaliseren en te groeien.

“De afgelopen jaren heeft AFL Groep BV een uitstekende groei, professionalisering en transformatie doorgemaakt die hebben geleid tot een sterke markt- en merkpositie in Nederland en België. Het gunstige toekomstperspectief van AFL Groep BV en onze ambities sluiten prima aan bij de strategie van Bunzl. Bunzl staat bekend als een partij die haar werkmaatschappijen zelfstandig laat ondernemen, investeert voor de lange termijn en de samenwerking tussen de werkmaatschappijen stimuleert. Ik ben enorm trots dat wij met AFL Groep BV, als onderdeel van Bunzl, onze dromen en ambities verder kunnen realiseren en kijk enorm uit naar onze samenwerking,” aldus Hugo de Bie, Managing Director van AFL Groep BV.

“Bunzl en AFL Groep BV hebben absoluut zowel een zakelijke als een culturele match. Die aansluiting geeft enorm veel vertrouwen voor een succesvolle toekomst,” onderstreept Ronald Hoozemans, Managing Director Bunzl Benelux & Duitsland. “Met deze overname is Bunzl in staat haar positie in de markt verder te verstevigen en bieden we onze klanten een nog completer pakket aan producten, services en expertise, zowel online als offline.”