De wereld om ons heen blijft draaien, ongeacht of die van onszelf tijdelijk stil staat. De wetgeving verandert, nieuwe producten of materialen worden ontwikkeld en de perceptie van de consument wordt dagelijks beïnvloed. Dat vraagt wellicht ook om aanpassingen in het verpakkingsassortiment. Door het assortiment opnieuw te bekijken kun je veranderingen doorbrengen in de verpakking of bedrukking. Bepaal wat er voor jouw onderneming passend is qua verpakking. Het is van belang dat je het huidige verpakkingsassortiment regelmatig analyseert.

Vraag je je wel eens af of de verpakkingen die je gebruikt nog wel aan alle eisen voldoen?

Neem bijvoorbeeld de zakjes voor het verpakken van de broodjes: zijn ze stevig genoeg van kwaliteit? Misschien pakt de consument een tweede zakje, omdat de zakjes snel scheuren. Dat verdient een andere verpakkingsoplossing.

Zijn de verpakkingen nog steeds toereikend voor de doelgroep?

Het inpakken van warme broodjes of gebak kan met een bepaalde verpakking tot wel 3 minuten duren per verpakmoment, maar wanneer je een high traffic locatie hebt kan ieder bespaarde minuut een extra verkoop opleveren.

Kun je het de gebruiker makkelijker maken?

Vraag de consumenten wat ze vinden van de verpakking. Voldoet het aan alle verwachtingen? Breng in kaart of ze bijvoorbeeld moeite hebben met het openen van de verpakking. Wellicht zie je de consument een bepaalde handeling verrichten met de verpakking, wat vraagt om verbetering.

Kun je de verpakking nog op een andere manier verduurzamen?

Als je al jaren dezelfde verpakking gebruikt, kun je eens kijken naar een andere verpakkingsoplossing. Wanneer je Reduce als uitgangspunt neemt voor jouw huidige verpakkingsstrategie, kijk je dan wel eens naar bijvoorbeeld Resources. Wellicht dat je de tas al kleiner of dunner aanbiedt, maar kun je nu naar het materiaal kijken. De tas kunnen we maken van gerecyclede of hernieuwbare bronnen.

Bunzl Retail & Industry helpt je graag

Wij ondersteunen je graag bij bovengenoemde vraagstukken. Bunzl Retail & Industry ontwikkeld verschillende duurzame concepten in samenwerking met diverse partners. Heb je vragen of behoefte aan advies over het verduurzamen van verpakkingen of over de eerdergenoemde duurzame concepten? Dan kunt je je wenden tot jouw contactpersoon bij Bunzl Retail & Industry of onze Customer Service via onderstaande gegevens.

Telefoonnummer: 026-3843838

E-mailadres: info-arnhem@bunzl.nl