Bunzl Retail & Industry geniet vanaf vandaag, 5 juli 2022, van haar eigen opgewekte zonne-energie. Eind mei zijn er 3.567 zonnepanelen en 22 kilometer aan elektrakabels op het dak van het Arnhemse bedrijf geplaatst en na alle interne aanpassingen, zoals het plaatsen van extra meterkasten, zijn de zonnepanelen nu officieel in gebruik. Een mooie stap richting een duurzame toekomst, waarbij Bunzl Retail & Industry haar locaties in Arnhem en Waalwijk gaat voorzien van zelfopgewekte elektriciteit.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Zorg dragen voor elkaar én voor de planeet, door een bijdrage te leveren aan het verbeteren van het milieu. Bunzl Retail & Industry neemt door het plaatsen van de zonnepanelen haar verantwoordelijkheid voor zowel de eigen organisatie als voor de maatschappij. Het bedrijf kijkt naar de gehele keten. Van leverancier tot afvalverwerking en van het consumentengedrag tot hun eigen milieuprestaties. Ieder jaar brengt Bunzl Retail & Industry daarom de cijfers in kaart aan de hand van de drie scopes brandstof, elektriciteit en afvalstoffen. Stappen om meer te reduceren, besparen en recyclen worden gezet en ambitieuze doelstellingen voor het volgende jaar worden gesteld. Het gebruik van zonne-energie is een enorme stap in het behalen van de doelstelling om in 2025 voor 100 procent gebruik te maken van hernieuwbare elektriciteit. ‘’We zijn trots dat we deze stap kunnen maken. We vinden het belangrijk om het iedere dag een beetje beter te doen. Voor het milieu én voor de maatschappij. Zo hebben we bijvoorbeeld aandacht voor circulariteit en steunen we de lokale zorg. Op het gebied van milieu is het plaatsen van de zonnepanelen een mooi nieuw voorbeeld,’’ vertelt Wilbert van Wachtendonk, Managing Director bij Bunzl Retail & Industry.

Meten is weten en samen verbeteren

3.567 zonnepanelen, wat levert het op? ‘’De totale installatie heeft een vermogen van 1.212 kilowattpiek (kWp). Dat staat gelijk aan een stroomconsumptie van ruim 475 gezinshuishoudens per jaar. Hierdoor kunnen wij het gehele jaar genieten van onze eigen opgewekte stroom en laden we bijvoorbeeld alle elektrische auto’s van personeel en bezoekers, en in de toekomst ook vrachtwagens, op. Dat zorgt voor een reductie van 227 ton van onze jaarlijkse CO₂-uitstoot en zo gaan wij als bedrijf energieneutraal opereren. Het overschot aan energie leveren wij terug aan het elektriciteitsnet,’’ licht Ernie van Huet, Manager Operations bij Bunzl Retail & Industry, toe.