Bunzl Retail & Industry, waar ook Janssen Packaging onderdeel van is, heeft zich aangesloten bij Circular Plastics Alliance. In deze samenwerking gaan de twee partijen aan de slag met twee projecten om een volgende stap te zetten richting een duurzame toekomst. ‘’We dragen zorg voor en willen een bijdrage leveren aan de maatschappij én aan het milieu. Samen met de juiste ketenpartners willen we het verschil maken,’’ licht Wilbert van Wachtendonk, Managing Director bij Bunzl Retail & Industry toe.

Duurzaamheidsbeleid

Het inkopen, verkopen, opslaan en distribueren van non-food essentials is de core business van het Arnhemse bedrijf. Hun missie? Zorg dragen voor alle dagelijkse essentiële niet-handelsgoederen waarbij duurzaamheid geldt als fundamenteel uitgangspunt. Daarin wil Bunzl Retail & Industry het verschil maken. Bunzl Retail & Industry geeft invulling aan deze missie middels hun duurzaamheidsbeleid Believe, wat gericht is op het aanbieden van een duurzaam assortiment, de arbeidsomstandigheden van hun leveranciers, het geluk van de medewerkers en het ontwikkelen van duurzame relaties met ketenpartners. Een samenwerking met Circular Plastic Alliance is hierin een mooie stap.

Samenwerking Circular Plastics Alliance

‘’Wij zijn blij met de aanvulling van Bunzl Retail & Industry aan onze Circular Plastics Alliance en heten ze dan ook van harte welkom!’’ Zegt Johan Thans, Directeur van Circular Plastics Alliance. Circular Plastics Alliance brengt partners uit de gehele keten bij elkaar met een gemeenschappelijk doel en coördineert innovatieve projecten van ontwerp tot recycling en duurzaam hergebruik in een circulaire gesloten kringloop. Bunzl Retail & Industry wil samen met hen op korte termijn onderzoeken om broodzakken circulair te maken. Ze zijn marktleider op het gebied van broodzakken. Op jaarbasis leveren zij honderden miljoenen broodzakken aan de Nederlandse markt. Dit zijn vele miljoenen kilogrammen aan folie. De folie is door de jaren heen al met dertig procent gereduceerd in dikte, maar ze willen graag nog meer bijdragen aan het verbeteren van het milieu. Daarnaast willen ze ook samen met Circular Plastics Alliance hun e-commerce verpakkingen circulair (herbruikbaar) maken. De afgelopen jaren is de e-commerce sector sterk gegroeid. Bunzl Retail & Industry wil hierdoor grotere en snellere stappen ondernemen om de impact op het milieu zoveel mogelijk te verkleinen.