‘’Wij hebben op locatie geen ruimte voor een vaatwassysteem.’’ ‘’’Hoe zorgen we voor de inzameling van de herbruikbare bekers en voedselverpakkingen?’’ ‘’Hoe vaak kunnen we de producten hergebruiken?’’ ‘’Waar blijven de reusables na gebruik?’’ Talloze vragen waar wij jouw bedrijf in ontzorgen.

Wetgeving

De Single Use Plastics wetgeving (SUP) is een wet die uit diverse fases bestaat. De wet ging in op 3 juli 2021. Per 1 juli 2023 zijn er reductiemaatregelen doorgevoerd voor consumptie voor onderweg, afhalen of bezorgen en per 1 januari 2024 zijn wegwerpbekers en voedselverpakkingen voor consumptie ter plaatse verboden. Op de werkplaats, in de kantine, bouwkeet, in het distributiecentrum of op kantoor mogen wegwerpbekers of voedselverpakkingen voor eenmalig gebruik dan niet meer gebruikt worden. Herbruikbare producten zijn vanaf 2024 dus steeds meer de norm.

Totaalconcept

‘’Een statiegeldsysteem. Wassen op locatie. Inname en centraal wassen. Ondersteuning middels een applicatie. We snappen dat er veel op onze klanten afkomt en denken daarom graag in oplossingen, passend bij de wensen en behoeften van het bedrijf,’’ licht Francesco Serreli, Category Manager, toe. Wat is het huidige gebruik van bekers en voedselverpakkingen? Hoe stimuleren we het gewenste gedrag met betrekking tot het gebruik van reusables? Om hoeveel momenten per persoon gaat het? Wij denken mee en bieden een totaaloplossing op maat, afgestemd op de klant. Zo is het mogelijk om met een statiegeldsysteem te werken. Verschillende onderzoeken wezen eerder al uit dat statiegeld op flessen en inmiddels ook blik, werkt. Reusable drinkbekers en voedselverpakkingen zouden hier een volgende stap in kunnen zijn, met eventueel ondersteuning door middel van een applicatie. Blijven de producten op jouw werklocatie? Dan is afwassen op locatie of extern wassen mogelijk. Geen omkijken hebben naar het proces? We kunnen de herbruikbare producten, afhankelijk van jullie behoefte en gebruik, meerdere keren per week of maand ophalen en schoon retour brengen, eventueel in combinatie met de producten die we bijvoorbeeld al op jouw werklocatie leveren.

Reusables

Met de mogelijkheden binnen het totaalconcept wordt de overstap naar reusables zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Maar voor welk soort herbruikbare producten kies je dan? Porselein of toch een plastic variant? Wij zijn onafhankelijk totaalleverancier en helpen jouw bedrijf bij het maken van deze keuze. Daarnaast biedt ons eigen merk, Verive, een compleet assortiment met herbruikbare producten.