Het is maar een klein onderdeel, maar wel een onmisbaar en erg belangrijk product in het logistieke- en verpakkingsproces. Opti-Label (voorheen; Telrol) levert etiketten en labels in alle soorten, maten en oplages aan Bunzl Retail & Industry (hierna; Bunzl). Een partnership tussen partijen welke je in verschillende lagen van de organisaties terugziet en waar geen vraag te veel is. ‘’We willen op ieder vraagstuk van Bunzl ‘ja’ kunnen zeggen,’’ vertelt Thijs Hijman, Key Accountmanager bij Opti-Label, tijdens het gesprek.

Samenwerking

‘’Door de jarenlang opgebouwde samenwerking, weten we precies wat we aan elkaar hebben en schakelen we snel waardoor we onze gezamenlijke klant goed kunnen ontzorgen,’’ begint Rob van Dijk, Category Manager bij Bunzl, het gesprek. Thijs vult aan: ‘’De mensen van Bunzl zijn ons verlengstuk. Zij kennen de klant en leveren alles wat nodig is in het logistieke- en verpakkingsproces, een one-stop-shop. Ze hebben een coördinerende rol. Opti-Label versterkt Bunzl door het delen van kennis en het verbreden van hun netwerk. Opti-Label is voor dit specifieke gedeelte een totaalleverancier en adviseert Bunzl in de beste keuze voor de klant.’’ Twee keer per jaar volgen collega’s van Bunzl een training bij Opti-Label om de theorie aan de praktijk te koppelen. Wat kun je signaleren bij de klant? Waar moet je aan denken bij de verschillende materialen? Wat zijn de mogelijkheden met betrekking tot de bedrukking? Talloze vragen komen aan bod. Door deze kennisoverdracht is de succeskans van de juiste oplossing bij de klant een stuk groter. De intensieve samenwerking is meer dan twintig jaar geleden tot stand gekomen door het gezamenlijk leveren aan de retailmarkt. Opti-Label, volume drukkerij en gespecialiseerd in etiketten en Bunzl gespecialiseerd in opslag en distributie en totaalleverancier in het logistieke- en verpakkingsproces, waar de etiketten van Opti-Label onderdeel van werden. Daarin hebben de partijen elkaar gevonden. Een nauwe samenwerking, door alle lagen van beide organisaties. Rob en Thijs over lopende én nieuwe projecten. De binnendienst met stock control en twee keer per jaar een partnership meeting tussen de directies. Ook met zusterbedrijven van Bunzl, nationaal én internationaal, werkt Opti-Label samen.

Duurzaamheid

Minder afval en dunner papier. Verpakken met mono materialen. Recyclen. FSC® materialen en inkten op waterbasis. Het afval opnieuw gebruiken en producten omzetten naar circulaire concepten. Duurzaamheid is voor beide partijen belangrijk. ‘’Reduce, reuse en recycle. Daar richten we ons met name op. We besparen op dit moment al veel aan het aantal kilo’s etiketten materiaal doordat we de dikte van het materiaal gereduceerd hebben. Daarnaast houden we trends nauwlettend in de gaten en ontwikkelen we nieuwe concepten, zoals Linerless labels of het recyclen van etiketten rugpapier,’’ licht Thijs toe.

Samen het verschil maken

Door samen op trekken in projecten willen de partijen het verschil maken voor de klant. Optimale prestatie. Een goede service en een compleet programma bieden. Maar één van de belangrijkste aspecten? Snel en betrouwbaar leveren. ‘’Opti-Label is een echte volume producent. Wanneer zij een order ontvangen, leveren zij die vaak dezelfde week nog. Daarnaast zijn testtrajecten mogelijk en heeft het bedrijf oneindige mogelijkheden op het gebied van druktechnieken,’’ licht Rob toe. ‘’Er kunnen diverse problemen bij de klant ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan etiketten die niet blijven plakken op bepaald materiaal. Samen met Bunzl zoeken we dan naar de juiste oplossing. Dit doen we op locatie bij de klant of in het Experience Center van Bunzl, waar wij ook partner van zijn. We maken het de klant zo gemakkelijk mogelijk,’’ sluit Thijs af.