Duurzaamheid is vandaag nadenken over morgen’. Dat is waar het merk PAPERplus® voor staat. PAPERplus® richt zich op innovatieve en duurzame oplossingen in opvul- en beschermmateriaal. Want naast een stevige verpakking, hebben sommige pakketten baat bij extra bescherming of opvulling. Het PAPERplus® assortiment is hierin een mooie oplossing voor onder andere e-commerce, farmacie, cosmetica en 3PL bedrijven, die meer dan 300 pakketjes per dag versturen. Met één druk op de knop produceert PAPERplus® sterke en flexibele papieren buffers. Als totaalleverancier biedt Bunzl Retail & Industry dan ook graag dit unieke merk aan waarbij we samen voor duurzame verpakkingsoplossingen gaan.

Duurzaamheid speelt bij Bunzl Retail & Industry, net zoals bij PAPERplus®, een grote rol. Maar voor iedereen betekent duurzaamheid iets anders. Bunzl Retail & Industry richt zich vanuit het Bunzl Believe beleid op een aantal basisprincipes omtrent duurzaam verpakken, die sterk overeenkomen met de principes van PAPERplus®. Richt jouw bedrijf zich bijvoorbeeld op het stoppen van onnodig materiaalgebruik (Refuse)? Of juist op het hergebruiken van materialen (Re-use)? Bepaal wat voor jouw bedrijf belangrijk is en onderbouw dit goed. PAPERplus® richt zich bijvoorbeeld op Reduce, Re-use, Recycle en Renew.

In het kader van Reduce maakt PAPERplus® gebruik van papier met gerecyclede bestanddelen. Dat zorgt voor vermindering van primair grondstofgebruik. Omtrent Re-use levert het merk hoogwaardige kwaliteit zodat de papierbuffers meerdere keren gebruikt kunnen worden. Daarnaast richt PAPERplus® zich op het Recyclen. De papierbuffers zijn volledig recyclebaar. De klant kan het papier meegeven aan de gewone inzameling naar de bestaande recyclagefaciliteiten waardoor het papier hergebruikt kan worden. Tot slot richt PAPERplus® zich op het onderwerp Renew. De papierbuffers zijn gemaakt uit grondstoffen van gerecycleerde of hernieuwbare hulpbronnen zoals hout of gras. Er worden bijvoorbeeld alleen bomen gebruikt die speciaal bedoeld zijn voor productie (verantwoord bosbeheer) .

De duurzame opvuloplossingen van PAPERplus®

Met deze basisprincipes voor duurzaamheid in het achterhoofd, denkt PAPERplus® als merk mee met de klant. Zo moet de oplossing in opvulmateriaal duurzaam zijn, maar ook bescherming bieden en gebruiksvriendelijk zijn voor ieder pakket. Er zijn verschillende PAPERplus® systemen met ieder zijn eigen kwaliteit. Zo bestaat er de PAPERplus® Classic, Track, Chevron, Shooter en Papillon. Waar Classic en Track de ideale bescherming bieden voor zware pakketten, is Chevron perfect als opvulmateriaal voor lichte producten. Daarnaast is Track geschikt om pakketten snel in te pakken en biedt Papillon bescherming en opvulling, die perfect past in kleine en middelgrote pakketten. Op die laatste zoomen we verder in.

Het PAPERplus® Papillon-systeem

Hoe verzend jij jouw waardevolle producten zodat ze in goede staat en vol tevredenheid aankomen bij de klant? Denk je bijvoorbeeld naast kwaliteit en duurzaamheid ook na over de kleur of over het materiaal van het opvulmateriaal? Door gebruik te maken van gerecycled papier laat je zien dat je verantwoord onderneemt en geeft dit ook jouw klant een prettig gevoel. Daarnaast kan je voor de uitstraling kiezen uit verschillende kleuren papier, die perfect aansluiten op jouw product. Hiermee creëer je een onvergetelijke uitpakervaring, zeker met de feestdagen! Denk eens aan jouw producten. Roze papier kun je bijvoorbeeld perfect inzetten voor de verzending van farmaceutische producten of cosmetica. Zwart of rood papier kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het verzenden van luxeproducten.

Het PAPERplus® Papillon-systeem is één van de duurzame opvul- en beschermmateriaal oplossingen. Door gebruik te maken van een speciale kreuktechnologie van het papier, zorgt PAPERplus® Papillon voor optimaal materiaalgebruik. De vorm is namelijk volumineus en driedimensionaal waardoor er zo min mogelijk materiaal gebruikt hoeft te worden om de juiste opvulling, buffering en bescherming te creëren. Daarnaast kan het systeem op drie verschillende manieren ingesteld worden: automatisch, on demand en met voetbediening. Je regelt hiermee het aantal stuks en de ingestelde lengte. Op deze manier produceer je nooit teveel materiaal en help je mee aan een duurzamere toekomst.

Het PAPERplus® Papillon-systeem biedt diverse modellen en kan zo eenvoudig in jouw verpakkingsproces worden geïntegreerd. Zo bestaat er een ‘table stand’, ‘table top stand’ en ‘floor stand’. Het is een compact en ruimtebesparend systeem en dus geschikt voor op elke plek in jouw bedrijf.

Past dit concept bij jou?

‘’Samen met PAPERplus® staan we voor duurzaam verpakken, met behulp van de basisprincipes, en verantwoord ondernemen. Met de aanschaf van dit unieke concept draag je dus bij aan een duurzame wereld en stimuleer je de circulaire economie,’’ vertelt Ido van Vemde, Sr. Category Manager, van Bunzl Retail & Industry. We bekijken graag gezamenlijk welk PAPERplus® concept bij jouw duurzaamheidsbeleid en product past. Vraag een inspiratiesessie aan of neem contact op met Bunzl Retail & Industry.

Deze exclusieve promotie wordt mogelijk gemaakt door het Experience Center. PAPERplus® wordt geproduceerd door Storopack, partner van het Experience Center Bunzl Retail & Industry.