Maak kennis met de EcoCoolBox: de geïsoleerde verzendverpakking voor de toekomst! De EcoCoolBox is een milieuvriendelijke verpakkingsoplossing voor het versturen van diverse temperatuurgevoelige producten. In dit artikel lees je alles over dit unieke concept!

Milieuvriendelijke verpakkingsoplossing

Deze innovatieve EcoCoolBox is volledig vervaardigd van karton. De EcoCoolBox heeft milieuvriendelijke isolatiepanelen die gelijkwaardige isolerende eigenschappen heeft als de EPS box. De wanden van de verzenddoos zijn voorzien van fijne kartonvezels. Deze kartonvezels hebben hoogwaardige isolatie eigenschappen, voldoen aan de Europese richtlijnen voor contact met levensmiddelen, zijn 100% recyclebaar en gemaakt van gerecycled karton. Dit innovatieve concept is bijvoorbeeld geschikt voor het vervoeren van jouw gekoelde- en diepvriesproducten in combinatie met koelelementen of droogijs. De EcoCoolBox kan in losse componenten en als een compleet isolatiepakket geleverd worden. Bij de complete variant staan 48 stuks op een Europallet. Bij de variant in losse componenten zijn dit 72 stuks!

Winnaar van de NL Packaging Awards 2020

De jury van de NL Packaging Awards deelt haar enthousiasme over dit concept met ons. Daarom roepen zij de EcoCoolBox uit als winnaar van de NL Packaging Awards 2020. Dé vakprijs voor de verpakkingsbranche. Bunzl Retail & Industry was met het inzenden van de EcoCoolBox één van de zeven genomineerden voor de awards in de categorie Webretail. Afgelopen week, op donderdag 12 november, vond de online uitreiking plaats waarin het juryverslag als volgt klonk: ‘‘Een verzendverpakking die voor disruptie zorgt, want het vervangt de kunststof isolatieboxen van EPS of EPP. Een slimme combinatie van bestaande materialen zorgt voor een recyclebare verpakking die bij het oud-papier kan. Papiervezels die als isolatiemateriaal worden toegepast en een verpakking die in platte componenten wordt aangeleverd, wat het transportvolume verlaagt. Een verpakking die past in deze tijd waar bedrijven steeds verder verduurzamen. Het isolatiemateriaal absorbeert vocht goed en de EcoCoolBox is in een standaard maat of aanpasbaar formaat verkrijgbaar.  De jury vindt dat de communicatie dat de verpakking bij het oud-papier mag, beter kan. Ze zijn daar te bescheiden in. Slimme toepassing van mono-materiaal. Kortom, een verrassende en vernieuwende verpakking die er uit springt.’’

Ontwikkelaar aan het woord

De EcoCoolBox is ontwikkeld  door Thermologistics Group en in samenwerking met Bunzl op de Nederlandse markt gebracht. Directie Thermologistics Group: “Dit unieke verpakkingsconcept is volledig op papiervezels gebaseerd, circulair en heeft een uitstekende isolatieprestatie! Een unicum en dé oplossing voor de toekomst!’’

Alle unieke eigenschappen van de EcoCoolBox nog even op een rijtje

·         Gemaakt van gerecycled karton

·         Bestaat voor 100% uit papier

·         100% recyclebaar

·         Plastic-free

·         Future proof

·         Zeer goede isolatie eigenschappen

·         Beschikbaar in verschillende maten, wanddikten, bedrukkingen en kartonkwaliteiten

·         Personaliseerbaar

Wij staan voor jou klaar!

Ben je op zoek naar een milieuvriendelijke isolatieverpakking voor bijvoorbeeld voedingsmiddelen of andere producten die gebaad zijn bij de juiste temperatuur tijdens het verzenden? Vraag dan nu een sample aan en ontdek de unieke eigenschappen van de EcoCoolBox zelf! Wij bespreken graag de mogelijkheden. Neem gerust contact op met jouw contactpersoon bij Bunzl Retail & Industry of onze Customer Service via (0)26 384 38 38 of info-arnhem@bunzl.nl.