De innovatieve EcoCoolBox, aangeboden door Bunzl Retail & Industry en in samenwerking met Thermologistics Group, is genomineerd voor de NL Packaging Awards 2020 in de categorie Webretail. De NL Packaging Awards worden jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die uitblinken in innovatie, creativiteit, techniek en ondernemerschap. De feestelijke bekendmaking van de winnaars vindt, gezien de RIVM-maatregelen, plaats op donderdag 11 februari 2021.

Voor de vijfde keer worden de NL Packaging Awards uitgereikt. Dé vakprijs voor de verpakkingsbranche. In de dertien categorieën, waaronder Webretail en Food vers, worden de beste verpakkingen beloond met een prestigieuze award. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens een feestelijk verzorgde avond.

EcoCoolBox

Bunzl Retail & Industry is genomineerd met de innovatieve EcoCoolBox. De EcoCoolBox is een milieuvriendelijke isolatieverpakking voor een effectieve bescherming van temperatuurgevoelige producten zoals vers- en diepgevroren producten. De toegepaste, innovatieve isolatietechniek zorgt ervoor dat de inhoud lange tijd kan worden beschermd tegen temperatuurinvloeden van buitenaf. Het is een volledig papieren koelbox en daarmee het milieubewuste alternatief van de bekende EPS/EPP boxen. De EcoCoolBox is een 100% recyclebare food deliverybox en bovendien volledig personaliseerbaar. Samen met Thermologistics Group zet Bunzl Retail & Industry de EcoCoolBox in de markt. Dit unieke verpakkingsconcept draagt bij aan de circulaire economie.

Webretail

Bunzl Retail & Industry is genomineerd in de categorie Webretail. In de categorie Webretail spelen innovatie en communicatie een grote rol. Verzendverpakkingen voor webretail zijn niet meer weg te denken. Het gaat in deze categorie niet om de transportverpakkingen, maar om de consumentenverpakkingen. Easy-opening en uitpakbeleving voor de consument zijn daarom belangrijke factoren. De verzender moet juist de verpakking makkelijk, snel en op maat kunnen opzetten en vullen. Naast bescherming van het product behoort de milieu-impact van het product ook tot de beoordelingscriteria. De jury keek naar al deze aspecten voor de beoordeling.

Bunzl Retail & Industry

Bunzl is in Nederland vertegenwoordigd met elf bedrijven. Bunzl Retail & Industry staat voor innovatieve verpakkingsoplossingen en is sparringspartner op het gebied van de verpakkingsbeleid, verpakkingsprocessen en duurzaamheid voor foodretailers en voedingsmiddelenindustrie. Bunzl Retail & Industry maakt onderdeel uit van Bunzl Plc, gevestigd in Londen.