Het coronavirus grijpt opnieuw hard om zich heen. Waar hygiëne altijd al belangrijk was, kunnen we er nu helemaal niet meer omheen. Één van de belangrijkste punten in iedere persconferentie: was je handen. Iets waar Global Handwashing Partnership sinds 2008 al mee bezig is. Zij organiseerden in 2008 een speciale dag waarbij 120 miljoen kinderen over de hele wereld hun handen met zeep wasten. Sindsdien staat 15 oktober ieder jaar in het teken van Global Handwashing Day.

Het Global Handwashing Day initiatief

Global Handwashing Day is opgericht om mensen over de hele wereld te laten inzien hoe belangrijk het is om je handen met zeep te wassen. Het is een makkelijke, goedkope en effectieve manier om ziektes te voorkomen en uiteindelijk levens te redden. Het doel is om mensen op een creatieve manier aan te moedigen om hun handen met zeep te wassen.

De hygiëne van je handen is misschien in Nederland vanzelfsprekend, zeker nu het coronavirus ons dagelijks leven in de hand heeft, maar dit is niet in ieder land zo. Daar moeten we iets aan doen. We staan op deze dag daarom extra stil bij de hygiëne van onze handen.

Ieder jaar groeit Global Handwashing Day en ondersteuning komt van allerlei hoeken. Regeringen, scholen, internationale instellingen, maatschappelijke organisaties, particuliere bedrijven, individuen en meer. Tork, een merk van Essity, onze leverancier gespecialiseerd op het gebied van hygiëne en cleaning, speelt dit jaar perfect in op het doel van de organisatie: ‘Op een creatieve manier mensen aanmoedigen om hun handen met zeep te wassen.’ Samen met Tork geeft Bunzl Retail & Industry aandacht aan deze dag.

Een creatieve actie

Samen met Tork steunen wij deze actie. Wij verspreiden een pakket met daarin flesjes handzeep onder onze medewerkers. Verpakt op een opvallende en creatieve wijze en met een duidelijke boodschap. Iets wat bij Bunzl Retail & Industry, Tork en Global Handwashing Day past. Bij het openen van het pakket ruik je de frisheid en nodigt het uiterlijk je uit om je handen direct te wassen. Bunzl Retail & Industry reikt vandaag, 15 oktober 2020, deze zeepflesjes uit aan haar personeel als een traktatie. Want we mogen vieren dat wij deze oplossingen tot onze beschikking hebben. Happy Global Handwashing Day!

Samen met Tork en mensen over de hele wereld vieren wij Global Handwashing Day. Wij wassen onze handen nog een keer extra met zeep. Wij staan stil bij deze dag. Jullie ook?